Najaarsexcursie 2023

Hedendaags Hannover en bijzonder Werelderfgoed
( 6, 7 en 8 oktober)

In onze najaarsreis verblijven we in de kunstmetropool Hannover. We zorgen voor boeiende artistieke contrasten. Moderne en hedendaagse kunst en architectuur krijgen een tegenhanger in bijzonder werelderfgoed uit lang vervlogen tijden.

Vrijdag 6 oktober

Al snel over de grens bezoeken we het intieme Otto Modersohn Museum in het pittoreske Tecklenburg. Anjette geeft uitleg bij een kleine tentoonstelling over het thema van de Expressionisten en de stad.

De volgende stop is Minden aan de Weser. De oude Dom is bijzonder. Anjette leidt rond in het bijbehorende museum. De domschat is een van de belangrijkste kerkschatten in Duitsland en het museum bezit  fijngevoelige kunst uit de tijd der Ottonen.

Aan het einde van de middag arriveren we in ons hotel in Hannover. Dit is rustig gelegen en op loopafstand van het centrum.


Zaterdag 7  oktober

Het Sprengel Museum Hannover is in Duitsland een toonaangevend museum voor de kunst van de 20e en 21e eeuw. Anjette leidt rond in de tentoonstelling ”Elementarteile”. Aan bod komen kleur, materiaal en emoties uit de kunst van de laatste decennia, naast een aantal klassiek-moderne kunstenaars zoals Paul Klee en Fernand Léger.

‘ s Middags bezichtigen we de Herrenhäuser Gärten,  een van de belangrijkste baroktuinen in Europa. De grot in de Grote Tuin met haar spiegelmozaïeken is het laatste grote kunstproject dat Niki de Saint Phalle voor haar dood voltooide.


Zondag 8 oktober

We brengen een bezoek aan De Fagus fabriek in Alfeld an der Leine die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. De schoenfabriek bestaat uit een complex van tien gebouwen, rond 1910 ontworpen doorWalter Gropius. Het geheel is een mijlpaal in de ontwikkeling van de moderne architectuur en het industrieel ontwerp. De bijbehorende tentoonstelling plaatst het gebouw in zijn context.

Als laatste staat de stad Hildesheim in de spotlight. Ook hier is sprake van werelderfgoed maar dan veel ouder. St. Michaelis, één van de mooiste vroeg-romaanse kerken in Duitsland, bewaart samen met de dom van Hildesheim boeiende en ook ontroerende romaanse kunst. De Bernward bronzen deuren van de Dom behoren tot de meest uitgelezen kunstwerken van de vroege middeleeuwen. De Sint-Godehardus basiliek, een voormalige benedictijnse kloosterkerk, maakt eveneens deel uit van het fraaie panorama van de stad, samen met de vakwerkhuizen aan de markt.


Praktische informatie

Bureau KunstVenster organiseert deze 3-daagse kunstreis voor 30-36 personen in samenwerking met Oad Touroperating B.V.

We reizen per comfort class touringcar en verblijven in het 4-sterren hotel Mercure Hannover Mitte op basis van logies en ontbijt.

De reissom bedraagt € 415 (excl. SGR bijdrage à € 5 p.p. en €2,50 calamiteitenfonds per boeking). Voor een eenpersoonskamer betaalt u een toeslag van € 79,00. De entreegelden voor musea zijn inbegrepen in de reissom.

De reis is volgeboekt!

Eerdere Kunstreizen

Grandeur en Elegantie in het hart van Frankrijk, mei 2023


Op Weg naar Augsburg, mei 2022


Voorjaarsreis Rondom Rouen, mei 2019


Voorjaarsreis Polen, mei 2018


De Opaalkust: Zeelucht en cultuur, oktober 2018


Bodensee, Zurich en Sankt Gallen, mei 2017


Het zuiden van Hessen: Wiesbaden en Mainz, Herfstexcursie 2016


Engeland: Vallei van de Theems, mei 2015

kunstvenster.nl - Copyright © 2019 ITHH.NL