Najaarsreis 2024      4, 5 en 6 oktober

Kunsthistorische pareltjes langs de route naar Namen

Flamboyante kunstenaars, bijzondere collecties, modern glas-in-lood en museale vernieuwing. Voor onze herfstexcursie verblijven we in Namen. De mooie hoofdstad van Wallonië aan de samenvloeiing van twee rivieren heeft een charmante sfeer en rijk erfgoed. Onze route naar België leidt ons via Aken en het schilderachtige dorpje Kornelimünster in het dal van de Inde. Onze verblijfplaats biedt ook de mogelijkheid om cultuur te ervaren in een stad die door toeristen zelden bezocht wordt.

Vrijdag 4 0ktober 


In Aken bezoeken we het Ludwig Suermondt Museum. De collectie bestaat naast schilder- en beeldhouwkunst van de twaalfde tot de twintigste eeuw, tapisserieën en goudsmeedkunst ook uit een omvangrijke verzameling glasschilderkunst van de middeleeuwen tot de twintigste eeuw. Kornelimünster, net onder Aken, bezit met zijn bezienswaardige kerken en oude herenhuizen en het voormalige klooster een van de historisch belangrijkste stadsgezichten in het Rijnland . In de abdij toont het Kunsthaus NRW actuele ontwikkelingen in de kunst in Noordrijn-Westfalen en daarbuiten.

Aan het eind van de middag arriveren in ons hotel in Namen.

 Zaterdag 5 oktober

In de ochtend bezoeken we het Felicien Rops Museum in het centrum van Namen. Rops de Belgische symbolist uit de negentiende eeuw heeft een markant oeuvre. Zijn kunst werd zeer bewonderd door schrijvers, componisten en mede kunstenaars als Victor Hugo en Gustave Flaubert, Franz Liszt en Gabriel Fauré, Édouard Manet, Edgar Degas en Auguste Rodin. Rond 1878 is Rops ook de meest populaire illustrator van Parijs.

Na de lunch vertrekken we naar het nabijgelegen Charleroi. Het Fotografie Museum is gehuisvest in een gerenoveerd oud karmelietenklooster in neogotische stijl. Dankzij de aanbouw van een nieuwe modern vleugel in 2008 is het vandaag het grootste en één van de belangrijkste musea voor fotografie in Europa.


Zondag 6 oktober

Op onze terugweg stoppen we in de ochtend in Luik. Het fraai op een schiereilandje gelegen museum La Boverie is een blijvende erfgenaam van de Wereldtentoonstelling van 1905. Het biedt onderdak aan het Museum voor schone kunsten en is tien jaar geleden museaal bijzonder opgeknapt. Er is een mooie collectie met onder meer Ingres, Picasso, Chagall, Delvaux en Monet.

In de middag maken we onze laatste stop in Roermond. Het Cuypershuis Roermond is een bijzonder museum in een uniek gebouw, jarenlang de woning van architect Pierre Cuypers. Naast een woning bevatte het gebouw ook ateliers, waar Cuypers samen met zijn arbeiders aan kunstwerken en projecten werkten. In het museum stap je in de wereld van een man met een tomeloze werklust en ambitie.


Praktische informatie

We vertrekken vrijdag 4 oktober om 08:00 uur vanaf NS-station Deventer en zijn op zondag 6 oktober rond 20:30 uur weer terug.

We overnachten in Grand Hotel De Flandre*** in Namen.

De reissom bedraagt € 409,00 p.p. (exclusief calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking en SGR bijdrage à € 5,- per persoon). De toeslag voor een eenpersoonskamer bedraagt € 85,00.

Klik hieronder voor het inschrijfformulier

DE REIS IS VOL!

U kunt eventueel op de reservelijst. U kunt dat melden via het contactformulier.

Eerdere Kunstreizen

Culturele rijkdom: Gotha, Halle, Leipzig en Naumburg 2024

Grandeur en Elegantie in het hart van Frankrijk, mei 2023


Op Weg naar Augsburg, mei 2022


Voorjaarsreis Rondom Rouen, mei 2019


Voorjaarsreis Polen, mei 2018


De Opaalkust: Zeelucht en cultuur, oktober 2018


Bodensee, Zurich en Sankt Gallen, mei 2017


Het zuiden van Hessen: Wiesbaden en Mainz, Herfstexcursie 2016


Engeland: Vallei van de Theems, mei 2015

kunstvenster.nl - Copyright © 2019 ITHH.NL