Eerdere Kunstreizen

Grandeur en Elegantie in het hart van Frankrijk
( 9 t/m 14 mei 2023)

De omgeving van Parijs heeft op cultureel vlak bijzonder veel te bieden. Niet verwonderlijk want de Franse koningen, adel en rijke burgers gaven graag opdracht voor elegante villa’s en paleizen in een groene omgeving. We bezoeken een aantal park-en-architectuur-ensembles die kunsthistorisch veel te bieden hebben. Ook is er aandacht voor de schilders die graag aan de Seine of op het platteland rondom Parijs werkten.

Onderweg

Onderweg doen we, op een steenworp van Brussel, een nét iets ander museum aan met een scenografie bedacht door de Belgische kunstenaar Jean Michel Folon (1934-2005). In de hoeve van kasteel Terhulpen brengt Folon een dialoog tot stand tussen de kunstwerken en de poëtische plek waarin ze vertoeven. Ook kunt u genieten van de rijke flora en fauna van het regionale Solvaypark.


In de buurt van Compiègne

De eerste twee dagen verblijven we in Compiègne. Deze mooie stad kent een rijke geschiedenis met een imposant paleis. Er zijn meer bouwwerken in Frankrijk waar de koning en later de keizers officieel hun woning hadden. Niet alleen in Parijs. In de achttiende eeuw is het paleis het favoriete onderkomen van Lodewijk de Vijftiende. Ook Napoléon komt er graag.
Op een rotsplateau in het fraaie bos van Compiègne ligt Pierrefonds. Hier is de schat verborgen van de architect Viollet-Le-Duc, de grote restauratiedeskundige van de negentiende eeuw. U maakt kennis met een betoverende herinterpretatie van de middeleeuwen.


Senlis: een filmdecor

De Franse stad Senlis is een sfeervol middeleeuws plaatsje met een opmerkelijk architectonisch en cultureel erfgoed! We bezoeken het museum voor Kunst en Archeologie met werk van Thomas de Couture en Séraphine de Senlis en andere grote naïeve kunstenaars van de 20e eeuw.


Koninklijk Saint-Germain-en Laye

De volgende drie nachten logeren we in de koninklijke en levendige stad Saint-Germain-en Laye. Vanaf de beroemde Esplanade is de skyline van Parijs te zien. Vele beroemde kunstenaars zoals Debussy verbleven en woonden er. Het Maurice Denis Departementaal Museum bezit een ​​originele collectie gewijd aan symbolistische en Nabi-schilders, postimpressionisten en de Pont-Aven-groep.


Meesterwerken in Chantilly

Er zijn weinig kastelen in Frankrijk zo mooi als het sprookjesachtige Château de Chantilly met haar kasteeltuinen en Paardenmuseum. Bovendien herbergt het een kunstcollectie met topstukken van grote meesters zoals Rafael, Botticelli, Titiaan, Van Dyck, Watteau en Delacroix.


Praktische informatie

Bureau KunstVenster organiseert deze 6-daagse kunstreis voor 35 personen in samenwerking met Pelikaan Groepsreizen. 

We verblijven in Compiègne in het Aiden by Best Western**** met uitzicht op de rivier de Oise; in Saint-Germain-en Laye in Hôtel Mercure Paris Ouest Saint Germain***

De reissom bedraagt € 995 p.p.

De reis is volgeboekt

Op Weg naar Augsburg, mei 2022


Voorjaarsreis Rondom Rouen, mei 2019


Voorjaarsreis Polen, mei 2018


De Opaalkust: Zeelucht en cultuur, oktober 2018


Bodensee, Zurich en Sankt Gallen, mei 2017


Het zuiden van Hessen: Wiesbaden en Mainz, Herfstexcursie 2016


Engeland: Vallei van de Theems, mei 2015

kunstvenster.nl - Copyright © 2019 ITHH.NL