Eerdere Kunstreizen

Voorjaarsreis Polen, 21 – 27 mei 2018

Deze veelzijdige kunst- en cultuurreis stelt u in de gelegenheid Krakau, de mooiste stad van Polen, te bezoeken. Door de combinatie met twee andere bijzondere steden in zuidwest Polen, biedt de reis ook inzicht in de geschiedenis van Silezië en de spannende culturele ontwikkelingen in het moderne Polen.

Wroclaw

Wroclaw staat bekend om haar vele kathedralen en de Jahrhunderthalle, een UNESCO werelderfgoed. De oude stad heeft mooie architectuur en is geconcentreerd rondom het Rynek, een immens marktplein. In Wroclaw maakt u kennis met topstukken van de moderne en hedendaagse Poolse kunst.

Katowice

Katowice is de hoofdstad van Silezië. Het is het middelpunt van een regio waar tientallen jaren de steenkolenmijnen, staal- en chemische industrie centraal stonden. Inmiddels is een tijd van verandering aangebroken: Katowice heeft sterk geïnvesteerd in de leefbaarheid van de stad en in cultuur. U ziet hoe verleden en heden elkaar treffen in bijzondere musea en arbeidersmonumenten.

Krakau

Krakau, fraai gelegen aan de rivier de Wisła is de hoofdstad van de provincie Klein-Polen. Het kent residentiële pracht: hier zijn koningen gekroond en begraven. Het historische erfgoed is tijdens de Tweede Wereld Oorlog gelukkig bewaard gebleven. De stad is rijk aan musea. De nadruk ligt op Poolse kunst, relatief onbekend maar van verrassend hoog niveau. Bijzonder zijn de middeleeuwse houtsnijkunst en de bloeiperiode rond 1900 met symbolisme en art nouveau. Voorts zorgen we voor boeiende inkijkjes in de geschiedenis. Zo bezoekt u de Joodse wijk Kazimierz, tegenwoordig een levendig stadsdeel en Nowa Hutta, een wijk die ons meer leert over de periode van de Koude Oorlog.

Op Weg naar Augsburg, mei 2022


Voorjaarsreis Rondom Rouen, 7 – 12 mei 2018


De Opaalkust: Zeelucht en cultuur, oktober 2017


Bodensee, Zurich en Sankt Gallen, mei 2017


Het zuiden van Hessen: Wiesbaden en Mainz, Herfstexcursie 2016


Engeland: Vallei van de Theems, mei 2015

kunstvenster.nl - Copyright © 2019 ITHH.NL