David Hockney, Van Gogh en hun liefde voor de natuur

Foto Hockney

De groots opgezette tentoonstelling 'Hockney – Van Gogh: The Joy of Nature’ in het Van Gogh Museum toont de invloed van Vincent van Gogh op het werk van David Hockney (1 maart t/m 26 mei 2019). Naar aanleiding van deze tentoonstelling organiseert Bureau Kunstvenster op zondagmiddag 10 maart een lezing over de beroemde en veelzijdige Britse kunstenaar. 

David Hockney ontwikkelt zich vanuit de popart tot een schilder van kleurrijke landschappen waarin de invloed van Van Gogh onmiskenbaar is. Hij vereeuwigt het platteland van zijn geboortestreek Yorkshire in grote, vaak uit meerdere doeken bestaande schilderijen, maar ook in enorme videowerken en uiteindelijk weer in houtskool op papier. Ook maakt Hockney bijzondere landschappen op zijn iPhone en iPad. Zijn werk heeft veel verschillende kanten, maar er is een duidelijke continuïteit in zijn manier van waarnemen. De lezing neemt u vooral mee in het plezier dat Hockney ontleent aan het intens te kijken naar de natuur om ons heen. 

Deze lezing kunt u bijwonen op zondagmiddag 10 maart 2019, 14.30-16.30 uur. Locatie: IJsseldam, ruimte voor kunst, Gashavenstraat 3 in Deventer. Entree: € 12,50 inclusief koffie of thee. Reserveren noodzakelijk!

Inschrijven     De lezing is helaas vol!!

Free WordPress Themes - Download High-quality Templates

Logo (kopie)

KunstVenster