Mei 2017 - Bodensee, Zürich en Sankt Gallen

Voorjaarsreis Bodensee

De historische stad Konstanz is het vertrekpunt voor een verkenning van de rijke cultuurhistorische streek rondom de Bodensee. We bezoeken romaanse kerken uit de 9e tot de 11e eeuw op het kloostereiland Reichenau. Deze getuigen van de tijd dat dit het centrum was van het Avondland in de tijd van Karolingen en de Ottonen. Aan de overzijde van de Bodensee doen we het mooie stadje Überlingen aan en bezichtigen we de fraaiste voorbeelden van de Zuid-Duitse barok.

Zürich is gelegen aan het gelijknamige meer is de grootste stad van Zwitserland. Zürich is trendy: historisch, groen en de ‘hot spot’ voor modemakers, design en kunst. We bezoeken het Kunsthaus. Het belangrijkste Zwitserse kunstmuseum heeft een verzameling van alle belangrijke perioden van de Europese kunst van de Middeleeuwen tot het heden. Hier gaan we bekijken hoe de grote Zwitserse kunstenaar Ferdinand Hodler en zijn tijdgenoten worden geëxposeerd in de rijke architectuur uit 1925 van Karl Moser. U vindt er ook de grootste collectie van Edvard Munch buiten Noorwegen en een ongelooflijke keur van grote kunstenaars uit de 20e eeuw. We bezoeken het oude centrum aan weerszijden van de rivier de Limmat en aan het meer.

Sankt Gallen is een stad vol geschiedenis. We bezoeken het symbool van de stad het stichtsgebied met zijn barokke kathedraal en stift bibliotheek. Dat is de mooiste niet-kerkelijke barokzaal van Zwitserland met 170.000 boeken. Dit gebied staat niet voor niets op de lijst van het UNESCO-werelderfgoed. In de binnenstad vallen de talrijke, met prachtige en vaak bont beschilderde erkers getooide burgerwoningen uit de 16e t/m 18e eeuw op. Vanuit Sankt Gallen maken we een uitstapje naar Appenzell in het prachtige Appenzellerland. Dit kleine dorp heeft een karakteristieke Zwitserse uitstraling maar ook een moderne architectonische kant.

Op de heenreis overnachten we in Stuttgart voor moderne architectuur en kunst. Op de terugweg brengen een kort bezoek aan het architectonische Jugendstil ensemble Mathildenhöhe in Darmstadt.

6 dagen.

Volgeboekt

Free WordPress Themes - Download High-quality Templates

Logo (kopie)

KunstVenster