Mei 2011 - Straatsburg-Metz-Nancy

MetzOp weg naar onze vakantiebestemming, slaan we het geïndustrialiseerde Noordoost Frankrijk meestal over. Dat is heel jammer. De steden Straatsburg, Metz en Nancy zijn enorm rijk aan afwisselend kunst en cultuur.

In Straatsburg maken we een stadswandeling in de oude stad rondom de kathedraal de Notre Dame. In de middeleeuwse bouwhut bewondert u de meesterwerken uit de kathedraal en de Boven Rijnse gebieden tussen de 11e en de 17e eeuw. Het Museum voor Moderne en Hedendaagse kunst uit 1998 van Adrien Faintsilber ligt prachtig aan het water en bezit onder meer een bijzondere collectie met werk van Arp, Klee, Archipenko en schilderijen van Doré en een prachtige verzameling fotografie. We verkennen de architectuur rondom Europese Parlement. In het Museum de Beaux Arts maakt u kennis met Italiaanse en Franse hoogtepunten van de schilderkunst tot 1870 en de fraaie classicistische bouwkunst van Palais Rohan. Zeer bijzonder is ook de avant-garde inrichting van het amusementscomplex Aubette uit 1928 van Theo Van Doesburg, Jean Arp en Sophie Taeuber-Arp.

In Nancy staat de Art Nouveau centraal. De School van Nancy is de wieg van deze stroming. De ontwerpen van verschillende talentvolle kunstenaars schitteren in een uniek museum. In een grote villa grote villa vindt u design, glas en de keramiek getuigend van de diversiteit van de technieken die de kunstenaars van de School van Nancy beheersten. Natuurlijk wandelt u naar het prachtige Place de Stanislas met de gouden meesterhekken van Jean Lamour en wordt u gewezen op Art Nouveau huizen rond 1900. Het Museum voor Schone Kunsten, in 1755 door Emmanuel Hérré, is gehuisvest op een bijzondere historische plek. Hier komt u meer te weten over moderne, vooral Franse kunst, vanaf Delacroix, met aandacht voor Manet, Monet en Modigliani, Rodin en Maillol.

Centre Metz Pompidou met haar bijzondere “tent” architectuur mag niet ontbreken. De dependance in Metz, waarvan de bouw zeven jaar heeft gekost, heeft een grote tentoonstellingsruimte met een keur aan meesterwerken. In de kathedraal van Metz maakt u kennis met de prachtige vensters van Chagall. Zes dagen.

Free WordPress Themes - Download High-quality Templates

Logo (kopie)

KunstVenster